Cilinder met Kerntrekbeveiliging

Wanneer u het veiligheidsbeslag niet wilt of kunt vervangen zijn er altijd andere oplossingen te vinden om u toch te beschermen tegen de kerntrekmethode, dit kunt u namelijk doen door een Cilinder met Kerntrekbeveiliging toe te passen. Een Anti-Kerntrekcilinder kan een trekkracht van minimaal 1500kg weerstaan en is daardoor SKG*** gekeurd. Het vervangen van een cilinder is natuurlijk de eenvoudigste maar meestal ook de kostbaarste methode om u te beschermen tegen kerntrekken, u schroeft namelijk de huidige cilinder los, meet deze op en vervangt deze door een Kerntrekbestendige Veiligheidscilinder. Verschillende merken bieden goede cilinders aan waaronder de Firma Mauer, die met de Mauer New Wave 4 een Cilinder aanbiedt met een van de beste prijs/kwaliteit verhoudingen in de markt. Wanneer u een voordelige anti-kerntrekcilinder wilt kiezen biedt het merk NEMEF goede voordelige opties.

Hoe meet ik een cilinder op?

Een cilinder kan in verschillende soorten en maten uitgevoerd worden, allereerst is het belangrijk om te bepalen wat voor soort cilinder u toepast. Een dubbele cilinder is van twee kanten met een sleutel te openen, een halve cilinder is alleen van een kant te openen en een knopcilinder is aan de binnenkant met de knop te bedienen (wordt afgeraden bij glaspartij) In onderstaande afbeeldingen ziet u hoe cilinder worden gemeten.

Dubbele cilinder maatvoering

Dubbele cilinder maatvoering

Halve cilinder maatvoering

Halve cilinder maatvoering

Knopcilinder maatvoering

Knopcilinder maatvoering

Welk onderscheid is er tussen de verschillende Cilinders met Kerntrekbeveiliging?

Een Cilinder met Kerntrekbeveiliging kunt u toepassen van veel verschillende merken met allemaal hun eigen kwaliteiten, het grote verschil in de prijzen van de cilinders is onder andere te verklaren door het verschil in kwaliteit, dit omdat merken verschillende inbraakmethodes tegen gaan met de cilinder. Hieronder vindt u een overzicht van de kernmerken van ieder aangeboden cilindertype.

Cilindervergelijking

Cilindervergelijking

 

 • SKG: In bovenstaand overzicht zijn alle cilinders vergeleken die aan de SKG*** keuring voldoen. Deze keuring test op minimaal 5 minuten inbraakwerendheid.
 • Kerntrekbeveiliging: Tijdens de SKG*** keuring wordt de kerntrekmethode ook ingezet. De keuring kan behaald worden door de methode te vertragen of de trekkracht te weerstaan.
 • Keersleutel: De keersleutel kan op twee manieren in het cilindergat worden gestoken, deze platte sleutel is veel makkelijker in gebruik.
 • Klopsleutelbeveiliging: Enkele cilinders worden getest op de klopsleutelmethode, deze test wordt in opdracht van de cilindermerken uitgevoerd. De klopsleutelmethode werkt met een blinde sleutel, waarbij de cilinderpallen in lijn worden getikt en de sleutel gedraaid kan worden.
 • Pickbeveiliging: De lockpickmethode is een minder vaak toegepaste methode, welke door enkele cilindermerken worden getest. Het picken van een cilinder wordt gedaan met behulp van langwerpig lockpickgereedschap.
 • Kopieerbeveiliging: Het grootste deel van de cilinders hebben sleutels die zijn voorzien van kopieerbeveiliging. De kopieerbeveiliging bestaat meestal uit een certificaat die afgegeven wordt bij de cilinder. Met dit certificaat kan het sluitsysteem worden uitgebreid.
 • Blinde Sleuteluitgifte: Wanneer sleutels worden uitgegeven door de fabrikant kan een sleutelmaker sleutels makkelijk bijmaken.
 • Pallen in Cilinder: Een groter aantal pallen in de cilinder zorgt voor een betere bescherming tegen lockpicking en de klopsleutelmethode.
 • Pallen in Sleutel: Actieve pallen in de sleutel maken het vrijwel onmogelijk om een sleutel bij te maken, anders dan door de fabrikant. Met de komst van de 3D-printer zal het de komende jaren nog makkelijker worden om sleutels te kopiëren.
 • Meegeleverde Sleutels bij Monosluitend: Bijna alle cilinders worden standaard met 3 sleutels per cilinder geleverd. Wanneer cilinders met verschillende sluitende sleutels worden geleverd zijn deze voorzien van 3 sleutels.
 • Meegeleverde Sleutels bij Gelijksluitend: Het aantal meegeleverde sleutels bij gelijksluitende sets verschilt per merk. Bij MAUER worden er per gelijksluitende cilinder 3 sleutels geleverd. Bij Pfaffenhain worden een totaal van 6 sleutels geleverd bij een gelijksluitende set cilinders van 2 of meer stuks.
 • Meegeleverde Sleutels bij levering op Sleutelnummer: Cilinders die nageleverd worden op sleutelnummer bij een uitbreiding van een bestaand systeem worden vanwege veiligheidsoverwegingen zonder sleutels geleverd.

MAUER New Wave 4 Cilinder met Kerntrekbeveiliging

De MAUER New Wave 4 Cilinder met Kerntrekbeveiliging is een cilinder die de hoogst mogelijke bescherming biedt zodat het een SKG*** keurmerk heeft verkregen. Dit maakt de cilinder ook zeer geschikt voor het hogere Woningbouw segment.

Cilinder met Kerntrekbeveiliging

Mauer New Wave 4 Cilinder met Kerntrekbeveiliging

De MAUER NW4 Profielcilinder  is voorzien van verschillende hoogwaardige beschermingen. Deze beschermingen gaan het Kerntrekken tegen, maar ook de klopsleutelmethode biedt geen kans van slagen bij deze cilinder. Het meegeleverde sleutelcertificaat gaat het ongeoorloofd kopiëren van de sleutels tegen, daar enkel de firma Mauer op vertoon van het certificaat sleutels na kan leveren. De cilinders zijn in dubbele, halve of knopcilinders te verkrijgen in veel verschillende afmetingen zodat u ze in uw situatie bijna altijd kunt toepassen.

De MAUER New Wave 4 Profielcilinders zijn voorzien van:

 • SKG*** Keurmerk maakt de cilinder een ”Extra zwaar inbraakwerend product”
 • Voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW)
 • Boorbelemmering van minimaal 10 minuten
 • Rollen, Zijboringen en Wormvormige groeven in de Sleutel van zeer duurzaam nieuw silver
 • Lamellen en actieve pallen van boven, onder en zijkanten
 • Tweedelige meenemer die op dit punt niet afgebroken kan worden
 • Technisch patent tot 2027 (o.a. sleutelkopieerbescherming)
 • Kan toegepast worden in zeer gecompliceerde sluitsystemen
 • Standaard Messing Vernikkeld, maar ook in messing verkrijgbaar
 • Worden geleverd met 3 sleutels per cilinder
 • Kan voorzien worden van vrijloop- of hotelfunctie

Extra Bescherming bij de Mauer New Wave 5 Profielcilinders

 • Extra verstevigde gepatenteerde cilinderbrug waardoor de cilinder niet kan breken op dit punt.

Deze kenmerken maken de MAUER New Wave 4 Profielcilinder dan ook zeer geschikt om uw eigen gepersonaliseerde sluitsysteem te ontwikkelen.

MAUER NW4 & NW5 Productvideo

In onderstaande video worden u de verschillende kenmerken van de NW4 en NW5 cilinder toegelicht.

NEMEF 132/9 NF3 Profielcilinder met Kerntrekbeveiliging

De NEMEF 132/9 NF3 Profielcilinder met Kerntrekbeveiliging is een relatief goedkope en simpele optie om uw woning te beveiligen tegen de kerntrekmethode. De NEMEF 132/9 cilinder is voorzien van kerntrekbeveiliging en klopsleutelbeveiliging. De Security Card zorgt ervoor dat de sleutels alleen door de eigenaar gereproduceerd kunnen worden. De cilinder is volgens de hoogst mogelijke norm van SKG getest en heeft dan ook het keurmerk SKG*** ”Extra zwaar”. Met deze cilinder voldoet u reeds aan de nieuwe eisen volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen voor 2014. U kunt ook meerdere cilinders met dezelfde sleutel bedienen door deze gelijksluitend te bestellen aan elkaar.

NEMEF 1329 NF3

NEMEF 1329 NF3

De NEMEF 132/9 NF3 Cilinder met Kerntrekbeveiliging is een gemakkelijke manier om uw woning snel te beveiligen tegen de meest gebruikte inbraakvormen. Een cilinder kan eenvoudig verwisseld worden door deze los te schroeven en een nieuwe ervoor te plaatsen.

De NEMEF sleutel met NF3 profiel is beschermd met een Security Card, u kunt alleen bij uw NEMEF dealer op vertoon van dit certificaat sleutels laten bijmaken.

De NEMEF 132/9 heeft de volgende kenmerken:

 • Aftastbeveiliging
 • Boorbelemmering
 • Gevarenfunctie/Hotelfunctie (sleutel kan aan beide zijdes ingestoken worden)
 • Anti-Slagpick, is niet te kraken door de klopsleutelmethode
 • Kerntrekbeveiliging van minimaal 1500kg
 • Security Card zodat alleen de eigenaar sleutels kan laten maken
 • SKG*** Keurmerk ”Extra Zwaar”
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen
 • Kunnen gelijksluitend geleverd worden

NEMEF 142/9 NF4 Profielcilinder met Kerntrekbeveiliging

De NEMEF 142/9 NF4 Profielcilinder met Kerntrekbeveiliging is een relatief goedkope en simpele optie om uw woning te beveiligen tegen de kerntrekmethode. De NEMEF 142/9 cilinder is voorzien van kerntrekbeveiliging en klopsleutelbeveiliging. De Security Card zorgt ervoor dat de sleutels alleen door de eigenaar gereproduceerd kunnen worden. De cilinder is volgens de hoogst mogelijke norm van SKG getest en heeft dan ook het keurmerk SKG*** ”Extra zwaar”. Met deze cilinder voldoet u reeds aan de nieuwe eisen volgens Politiekeurmerk Veilig Wonen voor 2014. U kunt ook meerdere cilinders met dezelfde sleutel bedienen door deze gelijksluitend te bestellen aan elkaar. Het voordeel dat deze cilinder heeft ten opzichte van de NEMEF 132/9 is dat deze bediend wordt door een keersleutel, zodat u de sleutel op een makkelijkere manier kunt insteken.

NEMEF 1429 NF4

NEMEF 1429 NF4

De NEMEF 142/9 NF4 Cilinder met Kerntrekbeveiliging is een gemakkelijke manier om uw woning snel te beveiligen tegen de meest gebruikte inbraakvormen. Een cilinder kan eenvoudig verwisseld worden door deze los te schroeven en een nieuwe ervoor te plaatsen.

De NEMEF sleutel met NF4 profiel is beschermd met een Security Card, u kunt alleen bij uw NEMEF dealer op vertoon van dit certificaat sleutels laten bijmaken.

De NEMEF 142/9 heeft de volgende kenmerken:

 • Aftastbeveiliging
 • Boorbelemmering
 • Keersleutelsysteem
 • Gevarenfunctie/Hotelfunctie (sleutel kan aan beide zijdes ingestoken worden)
 • Anti-Slagpick, is niet te kraken door de klopsleutelmethode
 • Kerntrekbeveiliging van minimaal 1500kg
 • Security Card zodat alleen de eigenaar sleutels kan laten maken
 • SKG*** Keurmerk ”Extra Zwaar”
 • Politiekeurmerk Veilig Wonen
 • Kunnen gelijksluitend geleverd worden

Pfaffenhain Wavy Line Pro Cilinder met Kerntrekbeveiliging

Cilinder met Kerntrekbeveiliging WLP

Wavy Line Pro Dubbele Profielcilinder

De Pfaffenhain Wavy Line Pro Profielcilinder is een veiligheidscilinder die aan alle eisen voldoet van het SKG*** keurmerk. Met deze cilinder beveiligd u uzelf tegen de kerntrekmethode en enkele andere inbraakmethodes. De cilinder wordt bediend met een verticale keersleutel wat het bedieningsgemak ten goede komt, u kunt de sleutel dan ook op twee manieren insteken. Groot verschil met bijvoorbeeld de Mauer New Wave 4 is dat de kerntrekbeveiliging geconcentreerd is, dit wil zeggen dat de kerntrekschroef niet ingedraaid kan worden binnen de vastgestelde tijd, maar dat de cilinder niet voorzien is van breekbeveiliging.

ABUS Pfaffenhain Wavy Line Pro Sleutel

Cilinder met Kerntrekbeveiliging WLP Sleutel

Wavy Line Pro Profielcilinder Sleutel

De sleutel van de Pfaffenhain Wavy Line Pro Profielcilinder is een zeer stevige sleutel voorzien van verschillende beveiligingen om onder andere het kopiëren tegen te gaan. De dikte van de sleutel in combinatie met de zeer duurzame legering van nieuw zilver zorgt ervoor dat de sleutel bijna niet gebroken kan worden. Codeerrib, golfstructuur en zijboringen in de sleutel zorgen voor een zeer veilige aansluiting op de cilinder en maakt het bijna onmogelijk om sleutels na te maken. De sleutels worden geleverd met een certificaat zodat de sleutels alleen door de importeur nageleverd kunnen worden.

Hoe is de ABUS Pfaffenhain Wavy Line Pro Cilinder met Kerntrekbeveiliging precies beveiligd?

De Pfaffenhain Wavy Line Pro Cilinder met Kerntrekbeveiliging is voorzien van verschillende beveiligingen om de meest gebruikte inbraakmethodes tegen te gaan.

Cilinder met Kerntrekbeveiliging Wavy Line Pro

Wavy Line Pro Profielcilinder Open

De dubbele rij met sluitelementen in combinatie met de blokkeerkogel is een degelijke beveiliging tegen het manipuleren van de cilinder door bijvoorbeeld lockpicking. Verder is de veiligheidscilinder voorzien van boorbelemmering die er ook voor zorgt dat de kerntrekmethode tegen wordt gegaan. De Pfaffenhain WLP is voorzien van geconcentreerde kerntrekbeveiliging. Dit betekend dat de kerntrekschroef niet ingedraaid kon worden tijdens de test, maar dat de cilinder niet per definitie voorzien is van breekbeveiliging.

 

Bedrijfsinformatiefilm ABUS Pfaffenhain

Onderstaande video over ABUS Pfaffenhain geeft een goede indruk van dit Duitse kwaliteitsmerk. Het laat zien hoe de cilinders geproduceerd worden en welke machines hiervoor nodig zijn.