Kerntrekbeslag

Op deze pagina vindt u Kerntrekbeslag van verschillende merken als: AXA, HOPPE en Mariani. Dit veiligheidsbeslag is voorzien van kerntrekbeveiliging waardoor de cilinder niet uit het beslag kan worden getrokken, de anti-kerntrekbescherming zorgt ervoor dat wanneer een kerntrekker gebruikt wordt en de methode slaagt, dat de cilinder in het beslag blijft zitten en het slot niet geopend kan worden.

Waar moet ik op letten bij het toepassen van Kerntrekbeslag?

Wanneer u kerntrekbeslag wilt gaan toepassen zijn er enkele belangrijke gegevens om op te letten, de afstand van de bevestigingsschroeven i.c.m. met het slot is een belangrijk gegeven dat overeen moet komen. Verder is het van belang dat u de pc-afstand achterhaalt van het slot. En als laatste is het van belang dat de cilinder een bepaalde afstand uitsteekt buiten de deur, dit is verschillend per type kerntrekbeslag. Hieronder vindt u de verschillende belangrijke termen.

Kerntrekbeslag Opmeten kan best lastig zijn, daarom hebben wij ervoor gezorgd dat wij het meest toegepaste Kerntrekbeslag hebben vergeleken en in een tabel verwerkt, hierdoor kunt u eenvoudig en snel zijn wel Veiligheidsbeslag toegepast kan worden.

Schema Kerntrekbeslag Opmeten

Hieronder ziet u het schema wat wij hebben aangehouden om de belangrijkste maten voor u op een rij te zetten.

Anti-Kerntrekbeslag Opmeten

Anti-Kerntrekbeslag Opmeten

Er zijn vele verschillen waar u rekening mee dient te houden, alle aangeduide afmetingen kunnen namelijk verschillen per merk en ook niet ieder Kerntrekbeslag past op elk type slot, zorg er dus voor dat u ook op de hoogte bent van de afmetingen van het toegepaste slot. Vaak zijn er maattekeningen van de toegepaste sloten te vinden wanneer u het type kunt achterhalen, anders kunt u het beste eerst het slot verwijderen uit de deur. Het vervangen van Veiligheidsbeslag van het zelfde merk is natuurlijk altijd het meest eenvoudig.

Matrix Kerntrekbeslag Opmeten

In onderstaande Matrix vindt u alle beschikbare afmetingen van het Kerntrekbeslag van de meest toegepaste fabrikanten. Zoals u wellicht ook ziet zijn enkele maten hetzelfde bij verschillende types, het belangrijkste is bij renovatie dat de schroefafstanden overeenkomen, wanneer dit zo is kunt u meerdere types toepassen. Enkele belangrijke overeenkomsten zijn:

  • BUVA Anti-Kerntrekbeslag wordt geproduceerd door Dieckmann, waardoor enkele series van Dieckmann zo goed als hetzelfde zijn. De keuze voor Dieckmann is vaak snel gemaakt door scherpere prijzen en snelle levertijden.
  • Dieckmann D7011NXXL en D7013XXL zijn renovatieschilden ontwikkeld met het boorbeeld van AMI, waardoor deze uitwisselbaar zijn.
  • Dieckmann D2007 Smaldeurbeslag heeft een gelijk boorbeeld aan HOPPE Veiligheidsbeslag
  • AXA Anti-Kerntrekbeslag wordt geproduceerd met hetzelfde boorbeeld als HOPPE, waardoor ook deze uitwisselbaar zijn.
  • NEMEF Anti-Kerntrekbeslag wordt geproduceerd door AMI, waardoor ook types van NEMEF vervangen kunnen worden door AMI Anti-Kerntrekbeslag (let op, dit geldt niet voor alle types).
  • HVN Smaldeurbeslag heeft een gelijk boorbeeld met AMI Smaldeurbeslag.
Anti-Kerntrekbeslag Opmeten

Anti-Kerntrekbeslag Opmeten

HOPPE Kerntrekbeslag

Hoppe produceert een van de meest gebruikte veiligheidsbeslagen voor de internationale markt, Hoppe Veiligheidsbeslag kenmerk zich door de zeer hoogwaardige materialen die een hoge mate van veiligheid bieden. Hoppe heeft al jaren het veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging in het assortiment, dit beslag is voorzien van een verstelbare uittrekbeveiliging. Het hoppe Kerntrekbeslag heeft een SKG*** keurmerk en kan dan ook een trekkracht van 15kn weerstaan, dit is gelijk aan 1500kg.

Hoppe biedt haar producten in allerlei verpakkingen aan, vaak is het veiligheidsbeslag als volledige set verkrijgbaar, dit wordt omschreven als veiligheidsgarnituur. Een veiligheidsgarnituur kan voor verschillende deurdiktes toepasbaar zijn, dit staat vaak aangegeven bij het artikel. Ook is het belangrijk om de PC-afstand voor het veiligheidsbeslag op te meten, dit is de afmeting tussen het hart van het krukgat tot het hart van het ronde gedeelte van de cilinder. Maten die standaard zijn betreffen: PC55, PC72 of PC92. Mocht u opzoek zijn naar een PC-maat van 85mm dan kunt u het beste veiligheidsbeslag van AXA toepassen, omdat zij deze als standaard maatvoering in het programma hebben.

Hoppe London Kerntrekbeslag

Hoppe London Kerntrekbeslag

Hoppe Tokyo Kerntrekbeslag

Hoppe Tokyo Kerntrekbeslag

Echter heeft Hoppe als voordeel dat u ook de Veiligheidsschilden los kunt bestellen, wanneer u namelijk al veiligheidsbeslag heeft van het merk Hoppe kunt u eenvoudig het buitenschild vervangen door een Hoppe buitenschild met kerntrekbeveiliging.

Hoppe Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging zijn er in verschillende vormen en stijlen, waardoor u bijna altijd een geschikte set kunt vinden voor uw woning.

Links ziet u de serie London en Tokyo kerntrekbeslag, dit beslag heeft een verstelbare kerntrekbeveiliging zodat u in veel gevallen de huidige cilinder kan blijven gebruiken.

AXA Curve ZKB Kerntrekbeslag met Zelfstellende Kerntrekbeveiliging

Om de veelgebruikte kerntrekmethode tegen te gaan heeft AXA er ook voor gekozen om het assortiment uit te breiden met anti-kerntrekbeslag. AXA heeft een zeer hoogwaardig product ontwikkeld onder de naam: AXA Curve ZKB Veiligheidsbeslag met Zelfstellende Kerntrekbeveiliging. Dit product onderscheidt zich van andere merken door de zelfstellende werking van de kerntrekplaat, het verende mechanisme inclusief de neopreen afdichting zorgt voor een waterafstotende passende afdichting voor uw cilinder en een langere levensduur van uw slot. De cilinder mag 9-15mm buiten de deur uitsteken.

AXA Curve ZKB S-Knop Veiligheidsbeslag

AXA Curve ZKB S-Knop Kerntrekbeslag

AXA Curve ZKB Veiligheidsschilden Lang

AXA Curve ZKB Veiligheidsschilden Lang

AXA Curve ZKB Kerntrekbeslag is er in verschillende soorten en maten. zo is er een knopgarnituur voor gebruik bij voordeuren, deze wordt geleverd exclusief binnenkruk (ook wel gatdeel of halve deurkruk genoemd). Dit voordeurbeslag is verkrijgbaar in de maten: PC55, PC72, PC85 en PC92. Verder zijn er veiligheidsschilden met kerntrekbeveiliging voor achterdeuren, schuurdeuren, tuindeuren en schuttingdeuren. Langschilden met kerntrekbeveiliging zijn verkrijgbaar in de maten: PC55, PC72, PC85 en PC92, Kortschilden met kerntrekbeveiliging in de maten: PC55 en PC72. De veiligheidsschilden worden geleverd zonder deurkruk.

In de onderstaande animatie ziet u hoe eenvoudig het is om het AXA ZKB Veiligheidsbeslag toe te passen in uw situatie.

NEMEF Kerntrekbeslag

Om de veelgebruikte kerntrekmethode tegen te gaan is ook het kwaliteitsmerk NEMEF begonnen met de productie van NEMEF Kerntrekbeslag, De kerntrekbeveiliging is volledig verstelbaar aan de cilinder, waarbij de cilinder 10-18mm uit de deur mag uitsteken. De kerntrekbeveiliging is volledig gefabriceerd uit RVS en wordt vastgezet met een inbusschroef, deze schroef zorgt ervoor dat de kerntrekbeveiliging op de cilinder blijft vastklemmen. NEMEF Kerntrekbeslag is zowel in kruk/kruk als greep/kruk variant verkrijgbaar.

NEMEF Kerntrekbeslag heeft een eenvoudig verstelbare Kerntrekbeveiliging. Deze Kerntrekbeveiliging is gemaakt van volledig RVS en dient te worden aangedraaid met een inbussleutel. De inbusschroef overbrugt de ruimte tussen de deur en cilinder zodat de kerntrekbeveiliging niet meer kan bewegen. NEMEF Kerntrekbeslag is voorzien van het Politiekeurmerk Veilig Wonen en het SKG*** keurmerk.

NEMEF 3417 Kerntrekbeslag

NEMEF Kerntrekbeslag 3417

NEMEF Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging 3417

NEMEF Kerntrekbeslag 3417 is een anti-kerntrekbeslag met een bedienbare kruk aan beide zijdes van het beslag. Hierdoor kan het uitstekend worden toegepast bij krukbediende sloten of andere situaties die een bediening van buiten en binnen vereisen. NEMEF Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging 3417 is verkrijgbaar in PC55 en PC72 en is daarmee geschikt voor de meest voorkomende toepassingen.

NEMEF 3419 Kerntrekbeslag

NEMEF Kerntrekbeslag 3419

NEMEF Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging 3419

NEMEF Kerntrekbeslag 3419 is een anti-kerntrekbeslag met een greep/duwer aan de buitenzijde van het beslag en aan de binnenzijde een bedienbare kruk. Hierdoor kan het uitstekend worden toegepast bij Cilinderbediende sloten waarbij de buitenzijde is voorzien van een vaste greep, hierbij neemt de cilinder de functie over voor het openen van de deur. NEMEF Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging 3419 is verkrijgbaar in PC55 en PC72 en is daarmee geschikt voor de meest voorkomende toepassingen.

Dieckmann Kerntrekbeslag

Dieckmann Veiligheidsbeslag met Kerntrekbeveiliging is een hoogwaardig Anti-Kerntrekbeslag van Duitse kwaliteit. De Veiligheidsschilden zijn vervaardigd uit extra dik, geanodiseerd aluminium en het buitenschild is voorzien van een verende kerntrekbeveiliging die zich stelt naar de gebruikte cilinder. Dieckmann Veiligheidsbeslag Kerntrekbeveiliging wordt geleverd als een complete set, voor een deur met een bepaalde PC-afstand en deurdikte. Het grote voordeel van dit Veiligheidsbeslag is het groot aantal opties aan PC-afstanden. Dieckmann levert Anti-Kerntrekbeslag in de maten: PC55, PC72, PC85, PC92 en PC110.

Dieckmann Kerntrekbeslag D7011N

Dieckmann Kerntrekbeslag D7011N

Dieckmann Kerntrekbeslag D7011N

Het Dieckmann D7011N Kerntrekbeslag is een voordeurbeslag met vastdraaibare voordeurknop, dit zowel voor linkse als rechtse deuren te gebruiken is. Het Voordeurbeslag is voorzien van een Verende Kerntrekbeveiliging die verstelbaar is voor cilinders die tussen 12 en 17mm uit de deur steken. Dieckmann D7011N Veiligheidsbeslag met Kerntrekbeveiliging is verkrijgbaar in de PC-maten: 55, 70, 72, 85, 92 en 110mm.

 

Dieckmann Kerntrekbeslag D7013

Dieckmann Kerntrekbeslag D7013

Dieckmann Kerntrekbeslag D7013

Het Dieckmann D7013 Kerntrekbeslag is een Achterdeurbeslag met deurkrukken aan beide zijdes. Het Achterdeurbeslag is voorzien van een Verende Kerntrekbeveiliging die verstelbaar is voor cilinders die tussen 12 en 17mm uit de deur steken. Dieckmann D7013 Veiligheidsbeslag met Kerntrekbeveiliging is verkrijgbaar in de PC-maten: 55, 70, 72, 85, 92 en 110mm.

 

 

Mariani Essential Design Kerntrekbeslag

Mariani is een Italiaans designer merk op het gebied van bouwbeslag, met het Essential Veiligheidsbeslag met kerntrekbeveiliging zijn zij een van de eerste design merken die een unieke stijl combineren met de benodigde veiligheid voor de Nederlandse markt. Mariani Kerntrekbeslag kenmerkt zich door de zeer hoogwaardige kwaliteit door gebruik van de beste grondstoffen en de sterkst mogelijke afwerking. Zo heeft Mariani veiligheidsbeslag gemaakt uit Titanium en wordt dit beslag voorzien van een PVD Coating, deze coating is er in RVS, Messing en Grafiet. Deze coating is zo sterk dat de importeur Hardbrass hier een levenslange garantie op biedt.

Mariani Veiligheidsbeslag QBE Kerntrekbeveiliging

Mariani Veiligheidsbeslag QBE RVS PVD Kerntrekbeslag

Mariani Veiligheidsbeslag Essential Kerntrekbeveiliging

Mariani Veiligheidsbeslag Essential RVS PVD Kerntrekbeslag

De afbeeldingen geven de serie Essential en QBE serie aan van Mariani voorzien van uittrekbeveiliging. Momenteel biedt Mariani deze serie aan in RVS PVD. Dit veiligheidsbeslag wordt compleet geleverd met deurkrukken en montage toebehoren.