Cilinder Vergelijking

Een Cilinder met Kerntrekbeveiliging kunt u toepassen van veel verschillende merken met allemaal hun eigen kwaliteiten, het grote verschil in de prijzen van de profielcilinders, is onder andere te verklaren door het verschil in kwaliteit, dit omdat merken verschillende inbraakmethodes tegen gaan met de cilinder. Hieronder vindt u een Cilinder Vergelijking zodat u de keuze kunt maken voor de profielcilinder die aan uw eisen voldoet.

Cilinder Vergelijking matrix

Cilinder Vergelijking

Cilinder Vergelijking

In de bovenstaande Cilinder Vergelijking worden verschillende termen gebruikt. Hieronder worden de gebruikte termen toegelicht.

 • SKG: In bovenstaand overzicht zijn alle cilinders vergeleken die aan de SKG*** keuring voldoen. Deze keuring test op minimaal 5 minuten inbraakwerendheid.
 • Kerntrekbeveiliging: Tijdens de SKG*** keuring wordt de kerntrekmethode ook ingezet. De keuring kan behaald worden door de methode te vertragen of de trekkracht te weerstaan.
 • Keersleutel: De keersleutel kan op twee manieren in het cilindergat worden gestoken, deze platte sleutel is veel makkelijker in gebruik.
 • Klopsleutelbeveiliging: Enkele cilinders worden getest op de klopsleutelmethode, deze test wordt in opdracht van de cilindermerken uitgevoerd. De klopsleutelmethode werkt met een blinde sleutel, waarbij de cilinderpallen in lijn worden getikt en de sleutel gedraaid kan worden.
 • Pickbeveiliging: De lockpickmethode is een minder vaak toegepaste methode, welke door enkele cilindermerken worden getest. Het picken van een cilinder wordt gedaan met behulp van langwerpig lockpickgereedschap.
 • Kopieerbeveiliging: Het grootste deel van de cilinders hebben sleutels die zijn voorzien van kopieerbeveiliging. De kopieerbeveiliging bestaat meestal uit een certificaat die afgegeven wordt bij de cilinder. Met dit certificaat kan het sluitsysteem worden uitgebreid.
 • Blinde Sleuteluitgifte: Wanneer sleutels worden uitgegeven door de fabrikant kan een sleutelmaker sleutels makkelijk bijmaken.
 • Pallen in Cilinder: Een groter aantal pallen in de cilinder zorgt voor een betere bescherming tegen lockpicking en de klopsleutelmethode.
 • Pallen in Sleutel: Actieve pallen in de sleutel maken het vrijwel onmogelijk om een sleutel bij te maken, anders dan door de fabrikant. Met de komst van de 3D-printer zal het de komende jaren nog makkelijker worden om sleutels te kopiĆ«ren.
 • Meegeleverde Sleutels bij Monosluitend: Bijna alle cilinders worden standaard met 3 sleutels per cilinder geleverd. Wanneer cilinders met verschillende sluitende sleutels worden geleverd zijn deze voorzien van 3 sleutels.
 • Meegeleverde Sleutels bij Gelijksluitend: Het aantal meegeleverde sleutels bij gelijksluitende sets verschilt per merk. Bij MAUER worden er per gelijksluitende cilinder 3 sleutels geleverd. Bij Pfaffenhain worden een totaal van 6 sleutels geleverd bij een gelijksluitende set cilinders van 2 of meer stuks.
 • Meegeleverde Sleutels bij levering op Sleutelnummer: Cilinders die nageleverd worden op sleutelnummer bij een uitbreiding van een bestaand systeem worden vanwege veiligheidsoverwegingen zonder sleutels geleverd.
Dit bericht is geplaatst in Blog berichten met de tags , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.