Politiekeurmerk Veilig Wonen

Het Politiekeurmerk Veilig Wonen richt zich op de preventie van woninginbraken, wanneer uw woning namelijk voorzien is van dit keurmerk neemt de kans op inbraak wel tot 90% af. Bovendien zijn er verzekeringen die een korting op de premie bieden wanneer uw woning voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen, in die gevallen betaald de investering zichzelf weer uit.

 

Politiekeurmerk Veilig Wonen Handboek Nieuwbouw en Bestaande Bouw

Op deze pagina vindt u wijzigingen in het PKVW handboek wat gevolgen heeft voor de beveiliging van uw huis,  waar kerntrekbeveiliging voor nieuwbouw reeds een eis was, is nu ook sinds april 2014 een eis voor bestaande bouw, zorg dus op tijd voor de aanpassing om aan de eisen te (blijven) voldoen.

Door het steeds vaker voorkomen van insluipers wordt verwacht dat een SKG goedgekeurde kierstandhouder voor iedere voordeur verplicht zal worden vanaf 2014.

Kerntrekbeveiliging is een eis, nu ook voor bestaande bouw! (NB W3)

De eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen houden rekening met gangbare inbraakmethoden en passen zich aan op basis van ontwikkelingen hierin. Op het moment van schrijven van dit handboek komen er steeds meer signalen over inbraken door het kerntrekken van cilinders. De huidige cilinders (SKG 2-sterren ®), conform NEN 5096, zijn hier slechts beperkt tegen bestand. Daarom is de eis van de inbraakwerendheid van gevelelementen voor dit handboek Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw 2011 aangepast. Er moet kerntrekbeveiliging toegepast worden van minimaal 15 Kn. In de praktijk betekent dat het toepassen van een SKG 3-sterren ® cilinder of veiligheidsbeslag SKG 2-/3-sterren ® met kerntrekbeveiliging.

Sinds april 2014 is Kerntrekbeveiliging versneld als nieuwe eis toegevoegd voor bestaande bouw, er is niet gewacht om deze eis mee te nemen in het nieuwe handboek bestaande bouw 2014 door de vele inbraakgolven met de kerntrekmethode.

Iedere voordeur van de woning is voorzien van een SKG KE 573 goedgekeurde kierstandhouder (NB W3)

Woningovervallen zijn de laatste jaren een toenemend probleem in Nederland. Binnen het Politiekeurmerk Veilig Wonen Nieuwbouw 2011 is de kierstandhouder een nieuwe toevoeging om het risico op een woningoverval te verkleinen. Op dit moment kan een kierstandhouder nog niet op alle ondergronden worden toegepast. In dit handboek wordt daarom gesteld dat het aanbrengen van een kierstandhouder op de voordeur alleen verplicht is indien het functioneel en technisch mogelijk is.

Naar alle waarschijnlijkheid zal op 1 juli 2014 de kierstandhouder ook in het Politiekeurmerk Veilig Wonen Bestaande Bouw een eis zijn. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen geeft dus vooralsnog in de bestaande bouw als dringende aanbeveling aan dat er een kierstandhouder geplaatst moet worden op de voordeur.

Bron: www.politiekeurmerk.nl