Kerntrekbeveiliging PKVW Eis Bestaande Bouw

Momenteel zijn er nieuwe eisen gesteld voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen betreffende bestaande bouw. Wanneer u reeds korting op uw inboedelverzekering ontvangt, dient u deze aanpassingen te maken om te blijven voldoen aan het keurmerk, wanneer u hier nog niet aan voldoet kunt u hierdoor een lagere premie op uw verzekering ontvangen.

 

Belangrijkste verandering is de Kerntrekbeveiliging PKVW Eis Bestaande Bouw. Via deze blog kunt u zeer veel informatie vinden over de juiste producten om u te beschermen tegen de Kerntrekmethode. Wanneer u Cilinders of Veiligheidsbeslag toepast met Kerntrekbeveiliging voldoet u waarschijnlijk weer aan de vernieuwde eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (wanneer u voor april 2014 niet voldeed zult u meer moeten aanpassen).

Kerntrekbeveiliging PKVW Eis Bestaande Bouw Per 1 april 2014

Politiekeurmerk Veilig Wonen heeft een nieuwe eis opgenomen voor bestaande bouw per 1 april 2014. Oorspronkelijk zou deze eis worden opgenomen in het nieuwe handboek bestaande bouw voor eind 2014, echter is deze eis sneller gesteld door het groot aantal inbraakgolven met de kerntrekmethode. Onderstaande

In de bestaande bouw is cilindertrekbeveiliging – bij besluit van 14 februari 2014 van de Werkgroep Kwaliteitsbeheer PKVW – per 1 april 2014 een eis geworden. Hierbij geldt een overgangsregeling van drie maanden voor een advies voor een individuele woning en en een jaar voor een advies voor een project.

De minimale trekkracht voor cilindertrekbeveiliging is gesteld op 15 kN. Inbraakwerend beslag met cilindertrekbeveiliging SKG***® voldoet aan de eis van 15 kN. Voor inbraakwerend beslag SKG**® met cilindertrekbeveiliging is inmiddels ook een trekkracht van 15 kN vereist.

Certificatie van inbraakwerend beslag is gebaseerd op een set. Dit betekent dat certificatie alleen geldig is wanneer er een volledige set (binnen en buitenschild) wordt geleverd.

Alle SKG ***® cilinders zijn voorzien van een cilindertrekbeveiliging met een kracht van tenminste 15kN.

Bron: PKVW Beveiligingsrichtlijn februari 2014

Voor meer informatie over de Kerntrekbeveiliging PKVW Eis Bestaande Bouw verwijs ik u naar het onderstaande PDF document.

Beveiligingsrichtlijn__februari2014_v2

Dit bericht is geplaatst in Blog berichten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.